تحولات منطقه

با وجود نوسان در آمارهای روزانه، شواهد از بهبود شرایط کرونایی کشور حکایت دارد و نشان می‌دهد که در صورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسینه شدن مردم، این امید وجود دارد که کرونا از اولویت اصلی خارج شود و بتوان برای سایر مسائل کلیدی برنامه‌ریزی کرد.

۱۷ آذرماه و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، کرونا که در پایان موج پنجم شیوع آن قرار دارد، در شبانه روز گذشته ۵۳۴ نفر دیگر را در کشور بستری و ۹۰ نفر را قربانی کرد.

کارشناسان با وجود سیر نزولی شیوع کرونا در کشور، به خاطر درگیری بسیاری از کشورهای پیشرفته با سویه جدید ویروس کرونا، می گویند که باید بر شرایط مسلط باشیم تا با سویه جدید غافلگیر نشویم.

مسوولان هم معتقدند که لازم است به جامعه امید و انگیزه داد و در همان حال،  با اطلاع رسانی صحیح حساسیت بیشتری در مردم ایجاد کنیم تا روند مطلوب مقابله با کرونا تداوم یابد.  

 در جدیدترین تحول کرونایی، سویه اُمیکرون روز به روز در حال کشورگشایی است و حال با مشاهده آن در امارات عربی متحده و عربستان، سویه جدید به پشت درهای هرمزگان رسیده است.

این موضوع فارغ از اظهارنظرهای ضد و نقیض درباره قدرت سویه جدید، نگرانی هایی در استان مرزی هرمزگان به وجود آورده که تدابیری متفاوت با سایر نقاط کشور را طلب می کند،  البته این نگرانی ها چندان بیراه نیست وقتی بدانیم سویه های قبلی دلتا و انگلیسی نیز اولین بار از راه هرمزگان وارد کشور شدند.

۱۷ آذرماه و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

تازه ترین وضعیت کرونایی استان‌ها 


هم اکنون تنها دو شهر کشور در وضعیت قرمز کرونایی به سر می برند و ۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۵۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۸۴ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.  

در خوزستان،  رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه بیماران کرونایی بیشتر در بخش‌های آی سی یو بیمارستان رازی بستری هستند گفت:دیگر بخش‌های عادی این بیمارستان که پیش از این در اختیار بیماران کرونایی بود اکنون خالی از بیمار بوده و فقط در بخش‌های عفونی و داخلی ۱۰ تا ۱۵ بیمار بستری هستند.

دکتر فرهاد ابول نژادیان ادامه داد: خوشبختانه در پی تداوم روند کاهشی بیماران مبتلا به کرونا در استان خوزستان بخشی از بیمارستان رازی اهواز  به چرخه ارایه خدمات عادی اضافه شد.

وی افزود: تعداد بیماران کووید ۱۹ در خوزستان به میزان قابل توجهی کاهش یافته و تمامی شهرستان‌های استان در وضعیت آبی قرار دارند

اما در خراسان رضوی، در حال حاضر ۱۲۰ بیمار بدحال کرونایی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستانهای استان بستری و تحت درمان هستند.

دکتر محمد پهلوان دبیر کمیته رسانه و اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام این خبر افزود: هم اکنون ۴۵۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان خراسان رضوی بستری هستند که این میزان طی ۱۰ روز گذشته روند کاهشی داشته است.  

روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل هم ادامه دارد و در همین راستا، تنها ۲۳ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس در بیمارستان های استان بستری شدند.  

 این میزان بستری روزانه مبتلایان در اردبیل پایین‌ترین رقم در ۳.۵ ماه گذشته بوده و نسبت به بالاترین آمار ثبت شده، ۱۶۶ نفر کاهش را نشان می‌دهد.

 آمار مبتلایان بستری کرونا در مراکز درمانی این استان نیز به ۱۵۷ نفر در شبانه روز گذشته کاهش یافته که ۷۴۰ نفر کمتر از بالاترین آمار ثبت شده در ۳.۵ ماه پیش است.

همچنین آمار جان‌باختگان کرونا در استان اردبیل کاهش یافته و با فوت ۲ نفر دیگر از مبتلایان، مجموع فوتی‌های پنج موج شیوع بیماری کووید. ۱۹ در این استان، به رقم ۲ هزار و ۵۸۳ نفر رسید.

شیوع بیماری کووید. ۱۹ در این استان در وضعیت آبی قرار دارد و شاخص شمار ابتلای جدید، آمار بستری همزمان و تعداد جان‌باختگان روند پایداری را طی می‌کند.

طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۶ نفر از مبتلایان به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی  استان بستری شدندو وضعیت شیوع کرونا در این استان همچنان شکننده است.

 هم‌اکنون شهرستان‌های اردبیل، نیر، کوثر، گرمی، سرعین، خلخال، اصلاندوز و نمین در وضعیت آبی و شهرستان مشکین‌شهر، پارس‌آباد و بیله‌سوار در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

در استان مرکزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: با توجه به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، شمار دانش‌آموزان مبتلا به کووید ۱۹ در استان مرکزی پایین بوده و در این راستا جای نگرانی نیست.

دکتر محمد جمالیان افزود: بیماری کووید ۱۹ کودکان سنین پنج تا ۱۸ سال استان هر هفته رصد می‌شود تا در صورت افزایش شمار مبتلایان تدابیر لازم اتخاذ شود.

وی اظهار داشت: رصد ابتلای دانش‌آموزان استان مرکزی قبل از بازگشایی مدارس در دستور کار کارشناسان بهداشتی قرار گرفته و بررسی‌ها نشان داده که روند ابتلا دانش آموزان در استان کاهشی است.

اما از البرز خبر رسیده است که یک بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در استان جان باخت و ۳۸ بیمار بدحال دیگر به تخت های بستری انتقال یافتند.

 اکنون ۲۴۸ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان‌های البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند و تمامی هفت شهرستان تابعه استان البرز آبی کرونایی هستند.

کرونا در  لرستان  ۵۰ هموطن را طی شبانه روز گذشته در این استان مبتلا کرد و مجموع مبتلایان به ۱۹۶ هزار و ۳۳۹ نفر رسید.

 طی شبانه روز گذشته، هیچ مورد فوتی در لرستان ثبت نشده است و اکنون شهرستان های پلدختر، رومشکان، دلفان، چگنی، خرم‌آباد، ازنا و الیگودرز در وضعیت زرد و شهرستان های دورود، بروجرد، سلسله و کوهدشت در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.

اما از   کرمانشاه خبر رسیده است که با فوت یک نفر دیگر در شبانه روز گذشته براثر ابتلای قطعی به کرونا،  مجموع جان‌باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۹۰۴ نفر رسیده است.

 هم‌اکنون ۱۷۱ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی کرمانشاه  بستری هستند که نسبت به روز گذشته ۱۴ نفر کمتر است و  از این تعداد، ۵۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند و حال هفت نفر آنها وخیم است.

تازه‌های واکسیناسیون

واکسیناسیون علیه کرونا در کشور پرشتاب ادامه دارد و تزریق دز سوم واکسن هم که تضمین بیشتری برای حفظ سلامتی هم میهنان است، برای گروه های هدف آغاز شده است.  

در  استان اردبیل،   از ۲۲ بهمن سال گذشته تاکنون یک میلیون و ۶۶۶ هزار و ۴۹۰ دُز واکسن کرونا برای گروه‌های هدف در این استان تزریق شده است و بیش از ۷۷ درصد مردم استان هر دو دز را دریافت کرده اند. همچنین دُز سوم برای ۲۱ هزار و ۷۷۹ نفر از واجدان شرایط تزریق شده است.  

با وجود افزایش سرعت و امکان واکسیناسیون در استان اردبیل و با اختصاص محموله‌های پرتعداد واکسن کرونا، در روزهای اخیر استقبال مردمی از واکسیناسیون کاهش یافته است.

از یزد هم به نقل از جانشین فرمانده سپاه الغدیر یزد خبر رسیده است که طرح تبیین اهمیت تکمیل واکسیناسیون همگانی در پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا با تشکیل ۱۰ تیم تخصصی از بسیج جامعه پزشکی در یک‌هزار باب مسجد استان آغاز شد.

سرهنگ حسین زارع کمالی افزود: در اجرای این طرح اعضای تیم‌های تخصصی با حضور در مسجد نسبت به توجیه شهروندان در خصوص اهمیت واکسیناسیون همگانی فعالیت دارند.

همچنین در زنجان اعلام شد که بیش از یک و نیم میلیون دُز واکسن کرونا در استان تزریق شده است و در این میان تزریق نوبت سوم کرونایی اهمیت زیادی دارد، اما این روند آنگونه که باید و شاید مناسب نیست و نیازمند اطلاع رسانی و بحث اقنایی بیشتر است.

با وضعیت واکسیناسیون در زنجان، روند بیماری و میزان فوت نیز کاهش یافته است بطوریکه افرادی که واکسن نزده اند، حجم خیلی بالاتری از مبتلایان را نسبت به افرادی که یک یا ۲ نوبت واکسن تزریق کرده اند، تشکیل می دهند.   

به بیان رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان، یکی از تعیین کننده ترین مساله ها برای موج بعدی  تزریق دُز سوم واکسن به ویژه به افراد در معرض خطر است و بی توجهی به آن می توان  چالش جدیدی را ایجاد کند.

در سیستان و بلوچستان هم پوشش واکسیناسیون کرونا در جمعیت هدف این شهرستان در دُز اول به ۸۹ درصد و دُز دوم به ۶۹ درصد رسیده است، هر چند با توجه به مصوبات کمیته فنی واکسیناسیون کووید ۱۹ کشوری برای کسب حداکثر ایمنی افراد لازم است تزریق دُز سوم واکسن کرونا در گروه سنی بالای ۴۰ سال انجام شود.

 با افزوده شدن ۴۰ مورد جدید کرونا طی۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان، شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۳۲ هزار و ۹۵۸ نفر رسید. با فوت یک نفر دیگر در شبانه‌روز گذشته شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان به ۲ هزار و ۶۴۱نفر رسید.

همچنین در کرمانشاه،  تاکنون حدود ۸۷ درصد از جامعه هدف استان دُز اول و ۶۸ درصد نیز دُز دوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

۴۱ مرکز تجمیعی و سه مرکز خودرویی واکسیناسیون هم اکنون در استان کرمانشاه فعال است که علاوه بر مراکز فوق، ۱۰ پایگاه ویژه مشاغل به چرخه تزریق واکسن کووید ۱۹ اضافه شده است.

اما از ایلام به نقل از معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام خبر رسید که  ۷۹ درصد از افرادیکه سال جاری در این استان به دلیل کرونا جان خود را از دست داده اند، هیچ واکسنی تزریق نکرده بودند.

در واقع،   از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۸۴ نفر بر اثر کرونا در ایلام جان خود را از دست داده اند که از این آمار ۱۰۱ نفر یک یا ۲ دز واکسن را تزریق کرده بودند.

 ایلام که در شبانه روز گذشته ۲۱ مورد مثبت، ۱۵ بستری و بدون فوتی را ثبت کرده است، هم اکنون در وضعیت پایدار از نظر بیماری کرونا  به سر می برد و چهار شهرستان آن به رنگ  آبی است.

 آمار واکسیناسیون دانش آموزی در ایلام نیز به ۸۸ درصد رسیده و آمار واکسیناسیون عمومی  ۸۸ درصد است.  در همین حال اعلام شد که تزریق دز سوم واکسن در میان کادر درمان و افراد پرخطر استان آغاز شده است.

همچنین در قم، واکسیناسیون در حال انجام است، تزریق دُز سوم نیز آغازشده که تاکنون  ۱۲ هزار و ۶۱۹ نفر آن را تزریق کرده‌اند. حدود ۷۱ درصد افراد بالای ۱۲ سال دز اول و حدود ۵۴ درصد افراد بالای ۱۲ سال دز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت که شاهد سیر نزولی میزان مراجعه‌کنندگان سرپایی و تست‌های پی سی آر مثبت هستیم که باید تلاش کنیم با رعایت دستورات بهداشتی و استفاده از واکسن این روند حفظ شود.

قدیر ادامه داد: با توجه به سویه جدید ویروس کرونا به نام اومکرون باید مراقبت‌های لازم را داشته باشیم و بدانیم که در برابر کرونا نباید لحظه‌ای غافل شویم.

کرونا در ایران 

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که  طی ۲۴ ساعت گذشته، ۹۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و ۳ هزار و ۳۰۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۳۴ نفر از آنها بستری شدند.

تا کنون ۵ میلیون ۹۴۳ هزار و ۴۶۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

همچنین سه هزار و ۱۸۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۳۹ میلیون و ۶۳۲ هزار و ۹۸۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ نیز در کشور انجام شده است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.